Állat és Ember - Hírek

Hírek


2014-05-01 - NIOK Adhat-vonal - 2012 évi elszámolás
 

NIOK Adhat-vonal elszámolás

Nagyon nagy öröm volt, és komoly lépés szervezetünk életében, hogy a NIOK Adhat adományvonal pályázatán beválasztottak az első 50 résztvevő közé bennünket.
Nagy lehetőség, és egyben elismerés, hiszen az egész országból jelentkeztek szervezetek, és igen komoly nevek mellé kerültünk.

Az induláskor már tisztában voltunk vele, hogy a PR értéke ennek nagyobb lesz, mint a tényleges, közvetlenül forintban kifejezhető haszna, legalábbis az elején, ám nem feltétlenül az azonnal forintban számszerűsíthető plusz a valódi hozadéka. Elsődleges pozitívuma, hogy ismertségünkhöz nagyban hozzájárulhat az adhat vonal, így az évek során itt, vagy más területen jelentős többletet eredményezhet: akár 1%-os felajánlásokban, akár önkéntesek jelentkezésében, de növekedhet a felajánlott adományok összege is. Így tehát részvételünk hatása nem feltétlenül mérhető teljes egészében, ám feltétlenül pozitív. Figyelemmel az adományközvetítői díj mértékére, és az oldal forgalmára, kis befektetéssel nagy elérést biztosító reklámeszköz. Természetesen, sokkal több lenne kihozható belőle, ha hatékony reklám-médiákat (tv, közlekedési eszközökön elhelyezett reklám, tv-s személyiség ajánlása, óriásplakát) igénybe tudnánk venni, és konkrétan, szervezetünkre tudnánk irányítani a figyelmet. Ez azonban nem a mi kategóriánk, nincs rá anyagi lehetőségünk, ezért lassabban haladunk.

2012-ben az alábbi összegben érkeztek felajánlások szervezetünk mellékére.

Október: 12 997 Ft
November: 4.599 Ft
December: 20 006 Ft

Ebből az összegből 2012-ben 12 997 Ft. jelent meg a számlánkon.
A fennmaradó 24 605 Ft pénzügyi teljesítése 2013-ban történt, így a 2013-as évre vonatkozó elszámolásunkban jelenik meg.

A 2012. október-decemberi adományközvetítői díjak egy számlán lettek kiszámlázva, 19 050 Ft összegben.

Ennek megfelelően számszakilag negatív: - 6 053 Ft az eredmény, de ez csak az időbeli elcsúszás miatt van így. Fogalmazhatunk viszont úgy is: 6 053 Ft-ért egy országosan ismert reklámfelületet kaptunk három hónapig. Erre figyelemmel feltétlenül pozitívnak érezzük részvételünk mérlegét.